Gezond en veilig barbecuen

gezond barbecuen
 
 
 
Gezond barbecuen
Heeft u de mogelijkheid, koop dan kant- en –klaar voorgegaard vlees. Bederfelijke producten meteen bij thuiskomst in de koelkast leggen.
 
Het bewaren van uw boodschappen
Meteen in de koelkast of in de vriezer doen. Met name vis en vlees onderin want dat is de koudste plek.
 
Het voorbereiden van de barbecueproducten
Was uw handen met desinfecterende zeep. Voor rauw vlees apart bestek en keukenspullen nemen.
 
handen wassen bij eten
 
Het aansteken van de barbecue
Heeft u een kolenbarbecue, steek die dan een uur van tevoren aan. Na dat uur kunt u uw etenswaren er opleggen. Laat vis, vlees en salades zolang mogelijk in de koelkast.
 
Het barbecuen
Neem eerst het vlees dat het langst moet braden. Draai uw producten regelmatig om om aanbranden te voorkomen en omdraaien wanneer er een korstje opzit.
Is uw product klaar, snij dat de verbrande stukjes eraf en gooi deze weg.
 
gezond barbecuen
 
Alles schoon houden
Om kruisbesmetting te voorkomen. Rauw vlees kan via handen, snijplank of bestek op ander eten terecht komen. Van deze bacteriën kunt u voedselvergiftiging krijgen of voedselinfectie oplopen.
 
Bewust gezond eten
De kans dat u snel én veel en te vet eet is aanwezig. Neem in plaats van vet vlees eens vis, vleesvervangers, fruit en groenten.
 
veilig barbecuen
 
Veilig barbequen
Heeft u een gasbarbecue, zet de fles niet te dicht bij en zorg ervoor dat de gasfles stevig en altijd rechtop staat.
Natuurlijk nooit een brandende barbecue verplaatsen.
Heeft u kleine kinderen, vertel hen dan wat u gaat doen, wat zij wel mogen doen en wat zij beslist niet mogen doen. Voetballen tijdens het barbecuen vráágt om moeilijkheden!

U heeft een bbq op houtskool of briketten en het branden wil niet lukken. Gebruik dan nooit benzine of spiritus maar neem aanmaakblokjes. Benzine en spiritus kunnen steekvlammen veroorzaken!
 
Een elektrische barbecue nooit gebruiken wanneer het regent want dan kan kortsluiting ontstaan. Leg het snoer plat op de grond en buiten de looproute. Heeft u een verlengsnoer nodig, rol deze dan helemaal af om brand te voorkomen want het snoer kan heet worden.
 
gezond barbecuen